آیا عاشق حیوانات و پرندگان هستید؟ آیا تمایل دارید در منزل خود حداقل یک نوع از پرندگان را داشته باشید؟ اگرچه این کار بسیار لذتبخش است اما مشکل اصلی آلرژی شما یکی آسم یکی از اعضای خانواده است. همانطور که تا به حال شنیدهاید بالهای پرندگان گردوغبار را پراکنده میکنند و همین امر موجب ایجاد یا تحریک آلرژی خواهد شد. اما با ما همراه باشید تا به شما پرندهای را معرفی کنیم که در کمال ناباوری هیچگونه آلرژی ایجاد نخواهد کرد. بله این طوطی، طوطی اکلکتوس نام دارد.
طوطی اکلکتوس یکی از معدود گونههایی است که پر آن عاری از گردوغبار است و آن را به پرنده ایدهآل برای افرادی که از بیماریهای تنفسی رنج میبرند، تبدیل میکند.
انواع طوطی اکلکتوس
تیره این نوع طوطی دارای 9 زیرگونه در اندازهها، رنگها و سایزهای گوناگون است که در بین آنها زیرگونههای زیر بیشترین طرفدار را دارند:
1) طوطی اکلکتوس دو طرف قرمز
- زیستگاه: گینه نو
- مشخصات: حلقههای دور چشم او آبی است و نوک دم آنها زرد نیست.
2) گرند اکلکتوس
- زیستگاه: جزایر مولوکان جنوبی که به جزایر مالوکو نیز معروف است.
3) طوطی اکلکتوس جزایر سلیمان
- زیستگاه: جزایر سلیمان (شرق گینه نو)
4) اکلکتوس وسماری
- زیستگاه: جزایر شمالی مولوکان
- مشخصات: اصلاً دور چشم او حلقه آبی ندارند اما نوک دم آنها زرد است.
نوع ماده این گونه طوطی اکلکتوس بیاکی نام دارد.
طول عمر طوطی اکلکتوس
این نوع پرندگان در قفس به مدت 28 سال و در طبیعت به مدت 50 سال زنده میمانند. کمترین طول عمر آنها در قفس تقریباً هشت سال بوده است که میتواند دلایلی چون رژیم غذایی نامناسب داشته باشد.
اصول مواد مورد استفاده برای تغذیه
طوطیهای اکلکتوس گیاهخوار هستند و از میوهها و توتها، آجیلها، دانهها، جوانههای برگ، شکوفهها و شهد تغذیه میکنند و البته در طبیعت، میوههایی مثل انار، پاپایا و انجیر را بیشتر ترجیح میدهند.
دیده شده است که آنها بهصورت گروهی، جفت یا تکی غذا میخورند. فک پایینی طوطیها بیشتر از فک بالایی آنها باز میشود؛ بنابراین برای شکستن دانهها و بذرها و خوردن داخل میوه از فک پایین خود استفاده میکنند.
بهعنوان حیوان خانگی باید رژیم غذایی شامل سبزیجات، میوههای تازه و کربوهیدرات داشته باشند. اکلکتوس دستگاه گوارش ویژهای دارد که با بسیاری از گونههای دیگر پرندگان متفاوت است. این پرنده باید از رژیم غذایی سرشار از فیبر و کم چرب استفاده کند. همچنین بهتر است از دادن بیش از حد مکملهای ویتامین و مواد معدنی که منجر به تومورهای گوارشی یا رفتارهای غیرعادی میشود یا غذاهای مخلوطی که حاوی رنگهای مصنوعی، طعمدهندهها یا مواد نگهدارنده هستند خودداری کنید. این افزودنیها باعث میشود حیوان خانگی شما رنگ زیبای خود را از دست بدهد و حتی برای این گونه حساس مصرف این غذاها سمی خواهد بود.
وعده غذایی روزانه طوطی اکلکتوس باید حدود 80 درصد میوه و سبزیجات و مابقی پلت داشته باشد. بهعنوان خوراکی گاهی دانهها و مغزها را در غذاهای او بگنجانید. به این پرنده دو بار در روز، یکبار در هنگام بیدار شدن از خواب و بار دیگر، 1 تا 2 ساعت قبل از خواب غذا دهید. در هر بار تغذیه 1 فنجان میوه و سبزیجات و 1/3 فنجان مخلوطی از غذاها را فراهم کنید.
روش نگهداری طوطی اکلکتوس
شما باید این پرنده در قفس بسیار بزرگ نگهداری کنید. زیرا یک پرنده فعال است و به عبارتی میتوان گفت یک جا ثابت نمیماند. بالهای طوطی اکلکتوس کاملاً رشد یافته و بالغ آن تا 3 فوت طول دارد؛ بنابراین اطمینان حاصل کنید که فضای کافی در قفس وجود دارد تا پرنده بالهای خود را بکشد و باز کند.
قفس باید 30 فوت عرض، 24 فوت عمق و 36 فوت طول داشته باشد. اجازه دهید که هر روز طوطی برای ورزش، پریدن، راه رفتن و تعاملات اجتماعی از قفس بیرون بیاید.
اسباب بازیهای جویدنی، قابل تخریب و غیر قابل تخریب را برای او تهیه کنید تا پرنده احساس افسردگی و کسالت نداشته باشد. یک روز در میان طوطی را با اسپری آب حمام کنید. سپس برای خشک شدنش او را در زیر آفتاب قرار دهید. اگرچه میتوانید به میزان کم از سشوار نیز استفاده کنید. برای حفظ سلامتی پرنده، قفس را به طور مرتب تمیز کنید.
دما
قفس طوطی را دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. طوطی اکلکتوس میتواند دامنه دمایی بین 40 تا 90 درجه فارنهایت (4.4 درجه 32 درجه سانتیگراد) را تحمل کند.
رفتار
طوطیهای اکلکتوس پرندگان باهوش و ملایمی هستند که به دلیل طبیعت آرامشان به اعضای موردعلاقه خانواده تبدیل میشوند. آنها کودکان را دوست دارند و فعالیت زیاد و عجیبوغریب و یا صدای بلند و مزاحم ندارند. نوع ماده آنها ممکن است مناطق تاریک و محصور در اطراف خانه مانند کمد و زیر مبلمان را بهعنوان لانه خود انتخاب کند.
این طوطیها به دلیل باهوش بودن و کنجکاوی زیاد خود، بسیار راحت زبان انسان را میفهمند. آنها به محیطهای آرام و ساکت علاقه دارند و بهسرعت متوجه چیزهای غیرعادی میشوند. بهتر است برای تربیت مناسب، از دوران کودکی یا جوانی این پرنده را تحت آموزش قرار دهید.
بیماری ها
برخی از بیماریهای که طوطیهای اکلکتوس به آن مبتلا میشوند، عبارت هستند از:
- کندن پر
- بیماری منقار و پر که معمولاً ایدز پرنده نام دارد
- عفونتهای قارچی، باکتریایی و ویروسی
- بیماری تنفسی
- بیماریهای کبدی
- ضربه زدن روی انگشتان پا که نشانهای از یک رژیم غذایی ناسالم است.
طوطی اکلکتوس نر
نوع نر این پرندگان رنگ سبز زمردی درخشان، سر مایل به زرد، منقارهای نارنجی روشن و رنگهای پراکنده قرمز و آبی در زیر بالهایشان دارند. قسمت میانی پرهای دم آنها سبز هستند و به سمت لبهها مایل به آبی میشوند. فک پایین فوقانی رنگ زرد است در حالی که فک پایین سیاه است.
طوطی اکلکتوس ماده
بدن آنها قرمز روشن و لبههای بالها این پرنده مایل به آبی، دمها دارای لبههایی به رنگ نارنجی مایل به زرد و نوک آنها به رنگ نارنجی و زیر آن زرد است. منقارها بهطور کلی سیاه هستند. هر دو جنس طوطی اکلتوس عنبیههایی به رنگ زرد تا نارنجی دارند.
قیمت طوطی اکلکتوس سخنگو
به طور متوسط، این پرنده در حدود 600 تا 2000 دلار قیمت دارد که معادل 14 میلیون الی 47 میلیون تومان است.
طوطی اکلکتوس آبی
در نوعی از جفتگیری طوطی به رنگ آبی تولید میکنند. تمام جهشهای اولیه آبی اتوزومی مغلوب هستند. مطمئناً هم پدر و هم مادر ژن تک آبی خود را از پدر یا مادرشان یا پدربزرگ و مادربزرگ خود دریافت کردهاند. اما این خیلی قطعی نیست. متأسفانه، همچنان پرندگان هتروزیگوت شناسایی نشدهاند.
سخن پایانی
طوطیهای جذاب، چشمنواز و باهوش اکلکتوس پرندگان فریبندهای هستند که رنگهای زیبا، توانایی صحبت کردن و شخصیتهای دوستداشتنی آنها، این پرندگان را به یکی از محبوبترین حیوانات خانگی تبدیل کرده است. این پرنده یکی از گونههای بزرگ طوطی است که برای نگهداری نیاز به صاحب مناسب، زمان و فضای کافی دارد.
بیشترین گونههای این طوطیها که در قفس قرار میگیرند؛ عبارت هستند از وسماری، گرند و سلیمان. اکلکتوسها مانند دیگر پرندگان خیلی رایج نیستند، بنابراین باید آنها را از فروشگاههای حیوانات خانگی یا پرورشدهندگان حیوانات خاص خریداری کنید.
مطالب مرتبط :
منابع
چه رنگهای جذاب و درخشانی داره. این طوطی ایرانم پیدا میشه؟
سلام دانه مارکتی عزیز بله این نوع طوطی رو میتونین در پت شاپهای معتبر کشور پیدا کنید