قناری اوپال یکی از انواع قناری یکی از پرندههای خوش صدا و محبوب در جهان است. که نژادهای مختلفی دارد. این پرنده گونهای جهش یافته از یک جفت قناری رولر در سال ۱۹۵۰ است. که امروزه در انواع رنگهای مختلف دیده میشود. اوپال در حقیقت از نوعی جهش در رنگبندی پرهای قناری به وجود آمده که از نسلی به نسل بعد منتقل میشود. این جهش اولین بار در سال ۱۹۵۰ از یک جفت قناری رولر به وجود آمده است. این دگرگونی رنگ قهوهای را مهار کرده و سیاه و سفید را به سمت خاکستری متمایل به آبی تغییر میدهد.
انواع دیگر این پرنده
انواع قناری اوپال به همین شکل به وجود آمدهاند. قناری اوپال سبز، مشکی٬ سیلور و … برخی از انواع نژاد این پرنده به شمار میروند. ویژگیهای رفتاری این پرندگان کاملاً یکسان است. تنها تفاوت آنها در رنگبندی پرهایشان است. در ادامه به بررسی نژاد این پرنده میپردازیم. پس برای آشنایی بیشتر با این نژاد با ما همراه باشید.
نژاد قناری اوپال
قناری پرندهای زینتی با صدایی دلنشین است که انواع مختلفی دارد. این پرندگان بومی جزایر قناری هستند. اسپانیا، آلمان، انگلستان و ایتالیا از اولین کشورهایی بودند که به پرورش و جفت اندازی نژادهای مختلف قناری اقدام کردند. به همین دلیل امروزه شاهد رنگها و طرحهای متفاوت این پرندگان هستیم. قناریها به صورت کلی در دو گروه اهلی و وحشی قرار دارند.
نژادهای وحشی اکثراً در رنگهای سبز و زرد همراه با خطوط قهوهای در بخش پشتی هستند. که از آنها برای تکثیر و پرورش انواع مختلف پرندگان خانگی استفاده میشود.
جهش و تکثیر این پرندگان
انواع قناری اوپال نیز به همین روش تکثیر و پرورش یافتهاند. قناری اوپال اورجینال به رنگ سیاه و سفید است. اما در اثر جهش به مرور زمان در رنگبندیهای مختلفی یافت میشوند. نوع سبز نمونهای از جفت گیری سیاه و سفید است که به رنگ خاکستری تیره تغییر رنگ داده است.
این تغییرات معمولاً در سر، پشت، اطراف سینه، پهلوها، بالها و دم ایجاد میشوند. بخشهای شاخی قناری اوپال سبز از قبیل: منقار، پاها و پنجهها باید به رنگ تیره باشند. قسمت زیرین نیز به رنگ نقرهای تیره است. قناری اوپال مشکی زرد از جفت گیری دو اوپال اورجینال و سیاه و سفید زرد به وجود میآید.
شکل تغییرات در سالیان مختلف
در سال اول همه جوجهها به رنگ سیاه و زرد در میآیند. سال دوم باید یک سیاه زرد با سفید زرد جفت شود. با این کار علاوه بر قناری اوپال مشکی زرد، سیلور سیاه زرد نیز به وجود میآید. این جهشها در حقیقت رنگهای تیره را به سمت روشن میکشاند. قناری اوپال سبز و قناری اوپال سیلور نیز به همین روش شکل میگیرند.
اما نکتهای که باید هنگام ترکیب و جفت اندازی این پرندگان مدنظر قرار داد، تمایل به پیچیدگی پرهای آنها است. این مشکل در جفت اندازی قناری اوپال سبز با سبز شایعتر است. زیرا قناری اوپال سبز پرهای فشردهای دارد. این مسئله در قناری اوپال سیلور کمتر دیده میشود.
شرایط نگهداری از قناریهای اوپال
این پرندگان جثه کوچک و حساسی دارند که به شدت در برابر سرما، وزش باد و رطوبت حساساند. از این رو هنگام جابهجایی آنها از فروشگاه تا خانه باید گرم نگهداری شوند. هیجان و تکانهای زیاد موجب استرس این پرندگان خواهد شد که در موارد شدید میتوانند منجر به مرگ قناری شوند. این پرندگان زمانی که به یک محیط جدید وارد میشوند، در ابتدا هیچ تحرکی ندارند. حتی ممکن است روزها بیحرکت و ثابت بمانند. اما بعد از گذشت چند روز شروع به قدم زدن در اطراف لانه کرده و با اشتهای زیاد غذا میخورند.
روحیه این پرندگان
قناریها به دلیل روحیه ترسویی که دارند، در اوایل آشنایی ممکن است گاز بگیرند. اما این عمل آنها اصلاً دردناک نیست. برای گرفتن پرنده در دست نباید او را از قسمت گلویش گرفت. کل اندام او باید در دست باشد تا به اعضای مختلف بدن فشار وارد نشود. گاهی اوقات در فصل جفت گیری احتمال درگیری بین پرنده نر و ماده وجود دارد.
از این رو بهتر است آنها را با یک دیوار سیمی از هم جدا کرد. زمانی که از پشت حصار شروع به عشق بازی میکنند، میتوان دیوار سیمی را برداشت. برخی افراد برای تقویت بال و جثه قناری آن را در فضای اتاق با در و پنجره بسته قرار میدهند. با این کار بال و دم پرنده شکسته شده و آسیب میبیند.
تغذیه قناری اوپال
برای تقویت قناری اوپال، قرار دادن دانههای چربی سوز در رژیم غذایی است. برای این کار نیز میتوان دانههای کتان را کمی تفت داد تا چربی آن گرفته شود. این گونه پرنده کمتر غذا میخورد و چربی بدنش کنترل میشود. تخم ترب نیز یک گزینه مناسب دیگر در این راستا محسوب میشود. به منظور ورزش و جنب و جوش پرنده باید یک قفس بزرگ تهیه کرد.
لانه قناریهای اوپال باید حداقل طولی به اندازه ۴۰ سانتیمتر برای هر پرنده داشته باشد. شکل قفس نیز بهتر است مستطیل یا مربع باشد. زیرا لانههای گرد اغلب فضایی تنگ و کوچک داشته و پرنده در آن احساس راحتی نمیکند. محیط اطراف آنها باید کاملا تمیز و به دور از هرگونه آلودگی باشد. از این رو قفسههای فلزی مناسبترند، زیرا راحتتر تمیز میشوند و آلودگیهایی نظیر چربی و میکروبها را کمتر پنهان میکند.
شما می توانید غذای قناری خود را از دانه مارکت تهیه کنید.
با سلام
قناری من صبح پنج شنبه جفت گیری کرده و عصر همان روز در لانه خوابیده تا امروز که میشه یکشنبه 3روزه ولی هنوز تخم نزاشته دلیلش چیه؟؟
اینا اوازم میخونن؟
یکی از زیباترین نژادهای قناریه. سفید برفی جذاب