قناری جیبر یکی دیگر از انواع قناری است که به عنوان حیوان خانگی توسط افراد نگهداری میشود. روش نگهداری و پرورش این نوع قناری سخت و نیازمند دانش و اطلاعات کافی است. از این رو برای افرادی که در زمینه نگهداری از پرنده تجربهای ندارند گزینه مناسبی نخواهد بود. قبل از تصمیم گیری برای خرید و نگهداری این پرنده بهتر است اطلاعات کافی در مورد آن داشته باشید. در ادامه در مورد ویژگیهای این پرنده و نحوه نگهداری از آن در خانه صحبت میشود.
ویژگیهای قناری جیبر
یکی از قدیمیترین قناریهای دنیا قناری جیبر است. این پرنده دم بلند عمودی دارد که در راستای پاهای آن کشیده است. پاها و سینه آن کامل عریان بوده و پنجههایش را مانند عقاب باز و بسته میشود. بدن این پرنده باریک و بلد بوده و گردنی کاملا کشیده و رو به جلو دارد. این پرنده برای تولید مثل و جوجه آوری مناسب نیست و حتی بر روی تخمهای خود نمیخوابد. از این رو از پرندههای دیگر برای خوابیدن روی تخمهای آن استفاده میکنند تا بتوانند از این قناری جوجه تولید کنند.
اندازه قناری جیبر
قناری جیبر بین 14 تا 15 سانتی متر طول دارد و زمان ایستادن شبیه عدد 7 لاتین است. جالب است بدانید این پرنده به دلیل شکل و فرم ظاهری طرفداران بسیار زیادی مخصوصا در ایران دارد. این پرنده نمیتواند تمام مدت به همین شکل بماند و گاهی حالت ایستادن خود را تغییر میدهد. این پرنده میتوانند شکلهای متنوع و عجیب غریبی به خود بگیرد.
تغییر فرم بدن
یکی از ویژگیهای جالب این پرنده این است که میتوان او را وادار به تغییر فرم بدن و نگهداشتن آن به شکلهای خاصی کرد. البته این کار به راحتی امکان پذیر نیست و به تمرین و تلاش زیادی نیاز دارد. این ویژگی به صورتی است که پرندگانی که بتوانند سریعتر فرم خاص را به خود بگیرند از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. بسیاری از نژادهای این پرنده به قناریهای عصبی معروف هستند. تفاوت بین نژادهای مختلف از میزان تراکم پرهای آنها قابل تشخیص است.
پرورش این پرنده
همانطور که گفته شد این پرنده علاقهای به نگهداری از تخم و جوجههای خود ندارد از این معمولا از یک پرنده حمال برای این کار استفاده میشود. گاهی اوقات نیز به جای دو پرنده جیبر از پرنده دیگری به عنوان جفت استفاده میکنند. از این رو پرورش این پرنده نسبت به انواع دیگر سختتر است. در این صورت جوجه متولد شده دیگر قناری جیبر اصل نخواهد بود. به این نوع پرنده قناری یکسر جیبر گفته میشود. ین نوع قناری تمام خصوصیات جیبر را ندارد و برخی از ویژگیهای آن مشابه والد دیگر خواهد بود، به همین به آن قناری اصل گفته نمیشود.
نگهداری از قناری جیبر
این نوع قناری علاقه زیادی به حمام کردن دارد و باید ظرف پر آب مخصوص حمام درون قفس آن قرار دهید. بهتر است قفس قناری را به دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید و حتما دارای تهویه مناسب باشد. میتواندی ساعتهای کوتاهی در روز قفس قناری را جلوی آفتاب قرار دهید. این قناری لمس شدن را دوست ندارد از این رو بهتر است تا حد امکان از دست زدن به آن خودداری کنید. تمام قسمتهای قفس را به طور مرتب تمیز کرده و ضدعفونی کنید. حتما از اسپریهای حشره کش استفاده کنید. این کار برای تمیزی و سلامت پرنده بسیار مهم است.
رژیم غذایی
به طور کلاسیک قناریهای جیبر خانگی، اساساً از بذرهای کوچک تغذیه میکنند. رژیم غذایی آنها همچنین با سایر مواد گیاهی مانند توت، میوه و سبزیجات است. گاهی اوقات به جفتهای که در حال تولید مثل هستند تخم مرغ یا لارو حشرات داده میشود. ظرف غذای پرنده را چند روز یک بار تمیز کرده و بشویید و غذاهای سالم و مناسب برای او تهیه کنید. در کنار مواد غذایی گفته شده میتوانید از مکملها و ویتامینهای لازم برای پرنده استفاده کنید. برای این کار حتما با افراد باتجربه در این زمینه یا دامپزشک مخصوص مشاوره بگیرید. میتوانید برای جلوگیری از تجمع آلودگی در قفس پرنده کف آن را با کاغذ تمیز سفید بپوشانید و هر چند روز یک بار اقدام به تعویض کاغذها نمایید.
برای سهولت در تهیه غذای قناری روی عنوان قرمز رنگ کلیک کنید.
درمان بیماری این پرنده
برای درمان بیماریها مشکلات مختلف پرنده حتما از پزشک مخصوص پرندگان کمک بگیرید. این نوع قناری٬ همانند قناری گلاستر و سایر پرندگان ممکن است با مشکلات و بیماریهای مختلفی روبرو شود. از این رو همواره به سلامت او توجه داشته و در صورت مشاهده کوچکترین علائم او را به پزشک نشان دهید.
قیمت قناری جیبر و خرید و فروش آن
اگر قصد خرید و نگهداری از قناری جیبر دارید باید به ویژگیهای اصلی پرنده توجه داشته باشید. یک پرنده سالم و با کیفیت دارای یک سر کوچک، قد بلند، بدن کشیده، حالت ایستادن، گردن کشیده و پاهای صاف و بدون پر میباشد. قیمت قناری جیبر اصل با توجه به ویژگیهای گفته شده تعیین میشود. نگهداری این پرنده در هوای گرم مناسبتر است. خرید و نگهداری این پرنده برای تازه کارها پیشنهاد نمیشود زیرا به سختی میتوان از آنها تکثیر کرد و نگهداری از آنها مهارت و تجربه بالایی میخواهد.