سه روش مراقبت از پرنده خانگی بیمار در خانه

مراقبت از پرنده
4 نوامبر , 2024 بدون نظر

اگر پرنده شما بیمار شده است، باید از او مراقبت کنید تا بتواند در اسرع وقت بهبود یابد و احساس بهتری داشته باشد. شما می‌توانید این کار را تا حدی با حذف میکروب ها و مواد زائد در قفس انجام دهید. چرا که این موارد می‌توانند پرنده را بیمارتر کنند. همچنین باید پرنده خود را تا حد امکان راحت نگه دارید تا بتواند انرژی خود را روی درمان و مبارزه با بیماری خود متمرکز کند. فراموش نکنید که شما باید بدانید پرنده چه زمانی به مراقبت های دامپزشکی نیاز دارد، چون در غیر اینصورت بهتر نمی‌شود. در ادامه به بررسی سه روش مراقبت از پرنده خانگی بیمار در خانه می‌پردازیم. پس تا انتهای این مطلب از دانه مارکت با ما همراه باشید.

روش اول : راحت نگه داشتن پرنده

1. دمای قفس پرنده خود را در حدود 90 درجه فارنهایت (32 درجه سانتیگراد) نگه دارید.

گرم نگه داشتن پرنده بیمار برای کمک به غلبه بر بیماری، ضروری است. اگر پرنده‌تان پرهای خود را پف می‌دهد تا هوای گرم را در کنار بدنش نگه دارد، باید متوجه شوید که سردش است. پس اگر مدام این کار را انجام می‌دهد، یک لامپ مناسب را در قفس او قرار دهید یا یک بطری آب گرم یا پد گرمکن را در پایین قفس قرار داده و از یک حوله یا یک پتو برای پوشاندن پرنده استفاده نمایید. فراموش نکنید که شما باید سعی کنید تا دما را در حدود 90 درجه فارنهایت (32 درجه سانتیگراد) نگه دارید.
برای اطمینان از این کار بهتر است با آویزان کردن یک دماسنج در قسمت بیرونی قفس، دما را بررسی کنید. با این حال توجه داشته باشید، تنها زمانی که نباید پرنده خود را گرم نگه دارید، زمانی است که حیوان تب دارد. پرنده ای که بیش از حد گرم شده و تب دارد، بال های خود را به طور مکرر از بدن خود بلند می‌کند و همچنین ممکن است نفس نفس بزند.

2. در صورت امکان دسترسی به نور خورشید را برای مراقبت از پرنده خانگی بیمار خود فراهم کنید.

پرنده شما از نور پراکنده ای که روشن است، بهره می‌برد. پس نور خورشید می‌تواند برای پرنده شما بسیار مفید باشد. با این حال فقط برای رسیدن به این هدف نباید قفس پرنده خود را به اتاق دیگری منتقل کنید. به طور کلی اگر بتوانید قفس را در یک نقطه روشن‌تر قرار دهید و پرده ها را باز کنید، می‌توانید امکان دسترسی به نور خورشید را برای پرنده خود فراهم کنید.
اما باید مطمئن شوید که پرنده شما را بیش از حد گرم نمی‌شود و در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگرفته است. همچنین بررسی کنید، در صورتی که پرنده بیش از حد گرم شد، سایه ای برای ورود به آن در قفس وجود داشته باشد. توجه داشته باشید که ویتامین D حاصل از نور خورشید می‌تواند خلق و خوی پرنده شما را بهبود بخشد و به پرنده شما کمک کند تا از بیماری خود بهبود یابد.

*نکته: برای ایجاد نور پراکنده، یک پرده نازک را روی پنجره خود قرار دهید.

3. با دستگاه بخور یا مرطوب کننده رطوبت را به محیط پرنده خود اضافه کنید.

اگر پرنده شما بیماری تنفسی دارد، نگهداری آن در محیط مرطوب به تنفس راحت تر و مرطوب نگه داشتن راه های هوایی او کمک می‌کند. برای این منظور شما می‌توانید دستگاه بخور یا رطوبت ساز را در نزدیکی قفس پرنده قرار دهید و آن را تمام روز و شب روشن نگه دارید. البته بهتر است رطوبت ساز را روی 55 درصد رطوبت تنظیم کنید. چرا که این کار از رشد کپک در محیط پرنده جلوگیری می‌کند اما رطوبت مورد نیاز را هم به آن می‌دهد.
توجه داشته باشید، علائمی که نشان می‌دهد پرنده شما به بیماری تنفسی مبتلا است، عبارتند از: شنیدن نفس پرنده، ایجاد صداهای خفه یا کلیک هنگام نفس کشیدن، ترشح از سوراخ های بینی و باز نگه داشتن منقار در حین نفس کشیدن.

  • اگر پرنده شما بیماری تنفسی ندارد، رطوبت آنچنان مهم نیست اما وجود آن به پرنده آسیبی نمی‌رساند.

*نکته: یک مرطوب کننده یا بخارساز مناسب را انتخاب کنید که به شما کمک کند دمای بدن پرنده خود را در حالت ایده آل نگه دارید. اگر خانه شما برای نگهداری از یک پرنده سرد است، دستگاه هایی را امتحان کنید که هوای گرم را بیرون می‌دهند و اگر خانه شما بیش از حد گرم است، از دستگاه های بخور سرد استفاده کنید.

4. سوف را به یک نقطه پایین در قفس منتقل کنید یا آن را به طور کامل بردارید.

پرنده بیمار احتمال بیشتری برای سقوط دارد و استرس ناشی از سقوط در مسافت زیاد و آسیب احتمالی آن، برای پرنده شما خوب نیست. پس برای جلوگیری از این امر، سوف را طوری حرکت دهید که فقط 1-2 اینچ (2.5-5.1 سانتی متر) از زمین فاصله داشته باشد یا آن را به طور کامل بیرون بیاورید.
توجه داشته باشید اگر پرنده شما از سوف خود بیفتد، حتی اگر سوف در موقعیت بسیار پایینی قرار داشته باشد، به مراقبت های دامپزشکی فوری نیاز دارد. زیرا این امر نشان می‌دهد که بیماری آن شدید بوده و بالقوه تهدید کننده زندگی است.

مراقبت از پرنده

5. کاسه های غذا و آب را در دسترس پرنده خود قرار دهید.

پرنده شما زمانی که بیمار است به استراحت نیاز دارد و طی یک مسیر طولانی به سمت کاسه های آب و غذا، ممکن است او را خسته کند. همچنین کم آبی یکی از بزرگترین مشکلاتی است که پرنده در هنگام بیماری با آن مواجه می‌شود. بنابراین مهم است که به پرنده خود امکان دسترسی دائمی به آب را بدهید. پس کاسه ها یا ظروف را از جای همیشگی خود به نزدیکی پرنده حرکت دهید تا بتواند به راحتی غذا بخورد، آب بنوشد و استراحت کند.

*نکته: یکی از علائم کم آبی پوست، چروک دور چشم است.

روش دوم: از بین بردن منابع احتمالی بیماری

1. غذای پرنده خود را جایگزین کنید تا مطمئن شوید که غذای فاسد باعث بیماری بیشتر نمی‌شود.

به محض اینکه پرنده شما بیمار شد، تمام مواد غذایی را از قفس خارج کنید. اینها شامل خوشه ارزن، دانه، میوه و مواد غذایی ریخته شده در پایین قفس است. چرا که یکی از شایع ترین دلایل بیماری پرندگان، غذای بد و فاسد است. پس غذای جدید بخرید و آن را در قفس پرنده بگذارید. توجه داشته باشید اگر پرنده به خوردن غذاهایی مثل سبزیجات که به سرعت فاسد می‌شوند، ادامه دهد، ممکن است بیشتر بیمار شود.
برای دریافت مواد غذایی با کیفیت بالا، به دنبال غذای پرنده ارگانیک باشید که حاوی رنگ های مصنوعی، مواد نگهدارنده یا نمک نباشد.

2. قفس را به دقت تمیز نگه دارید.

برای مراقبت از پرنده خانگی بیمار، هر روز قفس را تمیز کرده و دانه ها و ضایعاتی را که پرنده شما در قفس خود ریخته است، از آن خارج کنید. این کار را می‌توانید به راحتی با تعویض آستر کفی قفس و ضدعفونی کردن کفی آن با یک پاک کننده ایمن برای پرندگان انجام دهید. همچنین با پاک کردن تمام سطوح، یک تمیزکاری عمیق انجام دهید. توجه داشته باشید شما باید حداقل هر 2 روز یکبار با پاک کننده ای که برای پرندگان بی خطر است، قفس را نظافت کنید تا میکروب ها و باکتری ها در آن رشد نکنند. گفتنی است پاک کننده های ایمن پرنده در اکثر فروشگاه های حیوانات خانگی و خرده فروشی های آنلاین موجود است.

مراقبت از پرنده

3. هر روز غذای تازه را در قفس پرنده خود قرار دهید.

در حالی که پرنده شما در حال بهبودی از یک بیماری است، ممکن است همچنان بخواهد میوه و سبزیجات تازه بخورد. با این حال، به یاد داشته باشید که شما باید میوه‌ها و سبزیجاتی را که پرنده نمی‌خورد را هر روز صبح تمیز کنید. البته برخی از میوه ها و سبزیجات دیرتر از باقی مواد غذایی فاسد می‌شوند. به این معنا که میوه های برش داده شده می‌توانند خیلی سریعتر از یک تکه سبزی تیره و برگ دار، فاسد شوند. پس اگر متوجه شدید که چیزی در قفس پرنده شما غیر اشتها آور به نظر می‌رسد، به سرعت آن را بیرون بیاورید.

4. استرس پرنده را کاهش دهید و او را آرام و راضی نگه دارید.

قفس را نکوبید، آن را در یک محیط جدید قرار ندهید یا زیاد به آن دست نزنید. پرنده را از خواب بیدار نکنید و اگر آن را در اتاق خانواده نگه داشته اید تا حد امکان سکوت را رعایت کنید. به طور کلی، سعی کنید یک محیط آرامش بخش را ایجاد کنید که پرنده بیمار شما بتواند 12 ساعت در روز را بخوابد.

روش سوم: دریافت مراقبت های دامپزشکی

1. پرنده خود را در صورت بروز علائم شدید بیماری نزد دامپزشک ببرید.

اگر پرنده شما مریض است، مواقعی وجود دارد که مراقبت از پرنده خانگی بیمار در خانه ممکن نیست و باید فوراً حیوان را نزد دامپزشک ببرید. توجه داشته باشید علائمی که نشان می‌دهند پرنده شما به شدت بیمار است و به مراقبت های دامپزشکی حرفه ای فوری نیاز دارد، عبارتند از:

  • هیچ فعالیت یا حرکتی عادی ندارد
  • پف دادن پرها برای بیش از چند دقیقه
  • تغییر در قوام مدفوع
  • نداشتن اشتها برای خوردن یا آشامیدن
  • ناتوانی در ماندن در جای خود
  • سقوط کردن
  • تشنج
  • دشواری در تنفس

سایر علائم مربوط به بیماری پرندگان را می‌توانید در مقاله دیگر ما با عنوان « مهمترین علائم بیماری در پرندگان خانگی را بشناسید » مطالعه نمایید.

 

2. اگر پرنده شما بیش از یک هفته است که حالش خوب نیست، برای معاینه نزد دامپزشک بروید.

به زمانی که متوجه شده اید پرنده احساس ناخوشی می‌کند، توجه داشته باشید تا بتوانید مدت زمان این بیماری را پیگیری کنید. اگر پرنده شما نتواند در عرض یک هفته از شر بیماری خود خلاص شود، حتی اگر مراقبت ایده آلی را از او انجام دهید، باید توسط دامپزشک معاینه شود. چرا که هیچ دلیلی برای طولانی شدن رنج پرنده، ان هم زمانی که می‌توانید کمک حرفه ای دریافت کنید، وجود ندارد.

3. دستورالعمل های دامپزشک خود را به درستی دنبال کنید.

در اینجا با بررسی اخرین نکته در خصوص مراقبت از پرنده خانگی بیمار، مقاله را به پایان می‌رسانیم.

دامپزشک بیماری پرنده شما را ارزیابی کرده و آن را تشخیص می‌دهد. سپس اگر پرنده شما به دارو نیاز داشته باشد، می‌تواند به شما دارو و یا مکمل بدهد. همینطور برخی از بیماری ها مانند عفونت های باکتریایی جدی، به مداخله دامپزشکی نیاز دارند. مراقبت صحیح از این بیماری ها به ویژه در مورد بیماری های عفونی مهم است. زیرا اگر پرندگان دیگری نیز دارید آن هم ممکن است بیمار شود. البته ناگفته نماند شما باید به مراقبت های تکمیلی پرنده خود، مانند گرم نگه داشتن و هیدراته نگه داشتن آن، حتی زمانی که به او داروهای دامپزشکی یا مکمل می‌دهید، نیز ادامه دهید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.